Μέρα αφιερωμένη στο Σαολίν και τους Δασκάλους

Σας Υπενθυμίζουμε πως ο παρών ιστότοπος υπόκεινται σε Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης και Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ["shaolin.org.gr"]

Ημερ. Δημοσίευσης: 25/07/2016
Επιμέλεια: Γραφείο Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων «ΕΠΟΣ»

Μέρα αφιερωμένη στο Σαολίν και τους Δασκάλους 
Μέρα αφιερωμένη στο Σαολίν και τους Δασκάλους Μέρα αφιερωμένη στο Σαολίν και τους Δασκάλους Μέρα αφιερωμένη στο Σαολίν και τους Δασκάλους 
Μέρα αφιερωμένη στο Σαολίν και τους Δασκάλους Μέρα αφιερωμένη στο Σαολίν και τους Δασκάλους Μέρα αφιερωμένη στο Σαολίν και τους Δασκάλους 


Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, 2016, η ομάδα του ΕΠΟΣ ξεκίνησε νωρίς το πρωί για μία ακόμα επίσκεψη στο ναό Σαολίν, για συνομιλία με τον Σεβάσμιο Ηγούμενο Σι Γιουνγκ Σιν, για περιήγηση αλλά και επίσκεψη στους δασκάλους του Μοναστηριού. Λίγο πριν την είσοδο, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την αποστολή του ΕΠΟΣ. Δύο γνωστοί δάσκαλοι του Σαολίν από την Ελλάδα, οι Τσελέπης Ανδρέας και Κιτσώνης Δημήτρης, ήταν επίσης καθ' οδόν για το μοναστήρι. Ο δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό, ιδιαίτερα περιχαρής από αυτή τη συνάντηση, προσκάλεσε τους δασκάλους εάν επιθυμούν να ακολουθήσουν την αποστολή και να επισκεφθούν μαζί το Σαολίν, κάτι που έγινε αποδεκτό, με ιδιαίτερη χαρά.

Μετά τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και τον ενδελεχή έλεγχο από τις τοπικές αρχές, το λεωφορείο με την Ελληνική αποστολή πέρασε την εσωτερική πύλη του Σαολίν και κατευθύνθηκε στη πίσω πλευρά της Αίθουσας του Διαλογισμού όπου τους περίμενε ο δάσκαλος Γιαν Λι, καλός φίλος του Δάσκαλου Γιαν Τζουό και οδήγησε τα μέλη στην Αίθουσα του Ηγούμενου. Ο Έλληνας Δάσκαλος μίλησε με τον Ηγούμενο και με τον δάσκαλο Γιαν Λι, Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Σαολίν Βορείου Αμερικής, για τα διεθνή σχέδια και τις παγκόσμιες εξελίξεις που αναμένονται στο Σαολίν, καθώς και για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Σαολίν στις ΗΠΑ, τον Φεβρουάριο του 2017. Στη συνέχεια ο Ηγούμενος Σι Γιουνγκ Σιν, παρουσίασε στον Σι Γιαν Τζουό και στην ομάδα του ΕΠΟΣ μια τρίτομη νέα έκδοση, με την πλήρη ιστορία του Ναού Σαολίν, την οποία παρέδωσε σαν δώρο με μια ιδιόχειρη αφιέρωση και την υπογραφή του, στο Έλληνα Δάσκαλο. Κλείνοντας, ο επικεφαλής του Σαολίν προσκάλεσε τον Γιαν Τζουό, τα μέλη της αποστολής, και τους φίλους, να παρακολουθήσουν την παράσταση Σαολίν Μουσική Ζεν [Κιν.: Chánzōng shàolín yīnyuè dàdiǎn 禅宗少林音乐大典] στην Ντενγκ Φενγκ.

Οι Έλληνες, Σπουδαστές, Σπουδάστριες και Δάσκαλοι του ΕΠΟΣ, αποχαιρετώντας τον Ηγούμενο, συνέχισαν με την επίσκεψη στο δάσκαλο Γιουνγκ Πο, τον οποίο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και οι δύο Έλληνες δάσκαλοι από το Νέο Ηράκλειο. Ο γέροντας Σι Γιουνγκ Πο αποχαιρέτησε το μαθητή του Σι Γιαν Τζουό και τους υπόλοιπους της ομάδας συγκινημένος, ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου. Στη συνέχεια, τα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν με τον εξαίρετο δάσκαλο του Πολιτισμού Σαολίν, Σι Γιαν Τζουάνγκ [κιν.: shì yán zhuāng 释延庄 | 1964 - ], στον οποίο παρέδωσαν φωτογραφίες από την περσινή επίσκεψη, όπως τους είχε ζητήσει.

Επισκεπτόμενοι το Φαρμακείο του Σαολίν, ο δάσκαλος Σι Γιαν Λιν [κιν.: shì yán lín fǎshī 释延琳法师], πολύ καλός φίλος του Σι Γιαν Τζουό τους κάλεσε στο γραφείο του δράττοντας έτσι την ευκαιρία να περάσει λίγη ώρα μαζί με τους Έλληνες του Σαολίν, να πιει τσάι αλλά και να μιλήσει μαζί τους. Ο δάσκαλος Σι Γιαν Λιν, μίλησε στους παρευρισκόμενους για το σωστό διαλογισμό και για το πως πρέπει να γίνεται για να έχει πραγματικά αποτελέσματα. Μίλησε για τους Τέσσερις Θησαυρούς της Μελέτης του Σαολίν [Κιν.: Shàolín wénfángsìbǎo 少林文房四宝] και για το γεγονός πως πολλοί αφήνουν τις Τέχνες όπως είναι η καλλιγραφία και η ζωγραφική, εκτός διδασκαλίας. Ευτυχές γεγονός ήταν η επίσκεψη δύο μαθητών του δασκάλου Σι Γιαν Λιν από το ναό της Μποντγκάγια [Κιν.: Pútí jiāyé 菩提伽耶] στην Ινδία, όπου βρίσκεται το Δέντρο της Φώτισης [Κιν.: Jué shù 覺樹]. Ο δάσκαλος Γιαν Λιν, αποκάλυψε και τα σχέδια της ανέγερσης του ναού του Ανάντα [Κιν.: Ānán tuó阿難陀] κοντά στη Τζενγκ Τζόου και προσκάλεσε τον δάσκαλο Γιαν Τζουό και τους μαθητές του να τον επισκεφθούν στο άμεσο μέλλον. Στη συνέχεια, οδήγησε τα μέλη της αποστολής για ένα θεσπέσιο χορτοφαγικό γεύμα και αποχώρησε για διαλογισμό.

Η αποστολή του ΕΠΟΣ συνέχισε την περιήγηση παίρνοντας το τελεφερίκ [Κιν.: Shàolín suǒdào少林索道] για το ναό του Δεύτερου Πατριάρχη [κιν.: Eŕzǔ Ān 二祖庵] και μαθητή του Μπόντι Ντάρμα [κιν.: Pútídámó 菩提達摩] στη κορυφή της ελεημοσύνης [Κιν.: bōyúfēngdǐng钵盂峰顶]. Εκεί, ο παλιός ναός γνωστός στους ντόπιους σαν Νότιο Μοναστήρι [Κιν.: nán ān 南庵] που ήταν σχεδόν ετοιμόρροπος, έχει αντικατασταθεί από ένα καινούριο κτίσμα, το οποίο περιλαμβάνει τα τέσσερα πηγάδια, γνωστά σαν Πηγές Τζουοσί [Κιν.: Zhuō xī jǐng卓锡井] ή Πηγάδια Τζουοσί [Κιν.: zhuō xī quán卓锡泉] με το διαφορετικό νερό [Πικρό, Αλμυρό, Γλυκό και Ξινό], που ο θρύλος λέει πως άνοιξε ο Νταμό χρησιμοποιώντας το μπαστούνι του [Κιν.: xīzhàng 锡杖]. Λίγο πιο πάνω βρίσκεται το πλάτωμα επούλωσης του βραχίονα [Κιν.: Shāngkǒu yùhé fēng伤口愈合峰], όπου οι μοναχοί περιποιήθηκαν και θεράπευσαν το κομμένο χέρι του Ντα Τζου Χουέ Κε [κιν.: dàzǔ Huìkě 大祖 慧可 | 487~ 593 Κ.Ε.]. Η θέα από εκεί είναι εξαιρετική και φαίνονται μέσα στο πράσινο, το μοναστήρι Σαολίν, το Δάσος με τις Παγόδες και απέναντι η Σπηλιά του Μποντιντάρμα.

Η αποστολή επέστρεψε στο μοναστήρι και κατευθύνθηκε προς το κοιτώνα του δάσκαλου Σι Γιουνγκ Τσιαν [κιν.: shǒuzuò shì yǒng qián fǎshī 首座释永乾法师 | 1946 -], ο οποίος ότι είχε επιστρέψει από τις αγροτικές του εργασίες με τον προσωπικό του μαθητή, Σι Γιαν Ντεν. Ο δάσκαλος Γιουνγκ Τσιαν, είναι από τους παλαιότερους δασκάλους του Σαολίν και ο πρώτος μεταπολεμικός μαθητής του Δάσκαλου και Πατριάρχη του Σάο Λιν, Σεβάσμιου Σι Σινγκ Τζεν [κιν.: shìxíngzhèng dàshī 释行正大师 / 1914 – 1987] και ακολουθεί πιστά το δόγμα Εργασία και Τσαν [Κιν.: Nóng chán农禅].

Η ώρα είχε περάσει και η αποστολή έπρεπε να αναχωρήσει για να παραστεί στην βραδινή παράσταση στην κοιλάδα Ντα Σιαν [Κιν.: dàixiān gōu 待仙沟] της Ντενγκ Φενγκ. Το σόου ήταν πραγματικά μοναδικό και πέρα από κάθε προσδοκία. 600 και πλέον ηθοποιοί, μαθητές και μοναχοί, σε ένα εντελώς φυσικό περιβάλλον που το κύκλωναν 3 βουνά, συνοδευόμενοι από τον υπέροχο συνδυασμό της μουσικής, του χορού, των ήχων της κοιλάδας, παρουσίασαν στο κοινό το μοναδικό πολιτισμό του Σαολίν, ζωντανεύοντας εικόνες από το παρελθόν και τη κουλτούρα της Κίνας.

Με μυριάδες τρόπους, η βαθιά ριζωμένη κουλτούρα του Σαολίν αποκαλύπτει στον κόσμο, τον εσωτερικό πνευματικό κόσμο της Ζωντανής Παράδοσης 35 γενεών του Σαολίν, εμπνέοντας τόσο με το προσφιλές Σαολίν Κουνγκ Φου όσο και με τον Κινέζικο πολιτισμό. Ήταν πραγματικά ένα μαγικό ταξίδι στο παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα και μια θετική προσμονή για το μέλλον της Κουλτούρας του Σαολίν. Δήλωσε ο Δάσκαλος Γιαν Τζουό, μετά το τέλος της φαντασμαγορικής παράστασης.

Ολοκληρώνοντας μια πολύ όμορφη ημέρα, η αποστολή του ΕΠΟΣ συνόδευσε τους δύο Έλληνες δασκάλους στο ξενοδοχείο τους, στην Ντενγκ Φενγκ και πήρε το δρόμο της επιστροφής.



Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου https://www.shaolin.org.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolin.org.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.