Το ΕΠΟΣ έλαμψε στο 4ο ΜΥΓΔΟΝΙΑ

Σας Υπενθυμίζουμε πως ο παρών ιστότοπος υπόκεινται σε Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης και Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ["shaolin.org.gr"]

Ημερ. Δημοσίευσης: 23/11/2015
Επιμέλεια: Γραφείο Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων «ΕΠΟΣ»

Το ΕΠΟΣ έλαμψε στο 4ο ΜΥΓΔΟΝΙΑ


Το Φεστιβάλ με το οποίο ολοκληρώνονται τα πολιτιστικά δρώμενα κάθε έτους, είναι το καθιερωμένο φεστιβάλ ΜΥΓΔΟΝΙΑ, που φέτος έγινε για 8η συνεχόμενη χρονιά και 4 συνεχόμενη χρονιά με συμμετοχές από το εξωτερικό. Πρόκειται για μια εκδήλωση που τα μέλη, οι σπουδαστές, οι σπουδάστριες και οι δάσκαλοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν, περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία, καθώς συναντώνται με όλα τα Πολιτιστικά Κέντρα Σαολίν του ΕΠΟΣ, για να μοιραστούν μαζί καινούργιες ελπίδες και να αναπολήσουν παλιότερες στιγμές, γεμάτες διδασκαλία και πολιτισμό Σαολίν.

Το 4ο Διεθνές και 8ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών ΜΥΓΔΟΝΙΑ, πραγματοποιήθηκε φέτος, το Σάββατο 21 (17.00μ.μ.) και την Κυριακή 22 (9.00π.μ.) Νοεμβρίου 2015, στο αθλητικό κέντρο Λαγυνών του Δήμου Λαγκαδά, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών,  τον Α.Σ.Γ.Α.Γ.Σ.Κ. Μυγδονία και το Δήμο Λαγκαδά και την λαμπερή παρουσία του ΕΠΟΣ και των Πολιτιστικών Κέντρων Σαολίν, από όλη την επικράτεια.

Το Σάββατο 21, στις 5 το απόγευμα ξεκίνησε το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων, του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών. Στο κατάμεστο στάδιο των Λαγυνών, το κοινό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, είχε καταφθάσει για να απολαύσει το πλούσιο θέαμα από όλα τα είδη των πολεμικών τεχνών, που παρουσίασαν 80 σύλλογοι και σωματεία, με περισσότερους από 800 συμμετέχοντες. Τρεις ξεχωριστοί χώροι είχαν διαμορφωθεί, αγωνιστικά γήπεδα [αρένες] είχαν τοποθετηθεί, για να φιλοξενήσουν τέχνες μάχης, όπως το κικ μποξινγκ, ΜΜΑ κλπ, τέχνες Καράτε και τέχνες Κουνγκ Φου, αντίστοιχα. Στην περιοχή των κινέζικων πολεμικών τεχνών, την ευθύνη και την εποπτεία έχουν σύμφωνα με τους κανονισμούς και το καταστατικό της ΕΟΠΤ, οι δάσκαλοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν και του ΕΠΟΣ, οι οποίοι τελούν χρέη κριτών, διαιτητών, γραμματείας και οργανωτικής επιτροπής.

Στη πλατφόρμα του Κουνγκ Φου, στο πρώτο μέρος υπήρξε επιδεικτική παρουσία σπουδαστών και ομάδων, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσία με αξιολόγηση ικανότητας, δυσκολίας και ηλικιακά κριτήρια. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε ομαλά στις 9 το βράδυ, με απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων.

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, 2015, το δεύτερο και τελευταίο μέρος των εκδηλώσεων ξεκίνησε στις 9 το πρωί, στο κλειστό γήπεδο Λαγυνών, με την παρουσίαση όλων των δασκάλων και την απονομή τιμητικών πλακετών. Έγινε ο εναρκτήριος χαιρετισμός από τον Αντιδήμαρχο Λαγκαδά κύριο Κουτλιάνο Νικόλαο, ενώ στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΕΟΠΤ, παρουσίασε το ετήσιο περιοδικό της Ομοσπονδίας, το οποίο διανέμεται δωρεάν, και εμπεριέχει αναδρομή και απολογισμό του έργου και των εκδηλώσεων της ΕΟΠΤ, για το εκάστοτε έτος.

Για πρώτη φορά στην μεγάλη οικογένεια του Ελληνικού Σαολίν, συμμετείχε και η νεοσύστατη ομάδα Ρόου Τσουάν Θεσσαλονίκης με τους Μαυρίδου Σοφία, Παϊπάτη Χρυσή, Δημητριάδου Φεβρωνία, Δημητριάδου Πολυξένη, Ράντοβιτς Αντριάνα, Ναουμάκη Πεϊο και Φιδάνη Ραφαήλ με επικεφαλή το Σιφού Βασιλόπουλο Ιωάννη που παρουσίασε δεξιότητες της μαλακής γροθιάς [Κιν.: shǎolín róuquán gōngfǎ 少林柔拳功法].

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση της Επιδεικτικής Ομάδας δασκάλων του ΕΠΟΣ, με τους Αντάρη Κωνσταντίνα, Σταυρίδου Αλεξάνδρα, Γαλανοπούλου Ραχήλ, Μπάνερ Άντριου και Κατακαλαίο Δημήτρη, οι οποίοι παρουσίασαν δεξιότητες από τη πλούσια πολιτιστική παράδοση του Σαολίν.

Ο διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας Δασκάλος Γιαν Κουνγκ, παρουσίασε τη δεξιότητα Σαολίν Τονγκ Μπέι Τσούι [Κιν.: tōng bì chuí 通臂捶], ενώ αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε η Σιφού Γαλανοπούλου Ραχήλ παρουσιάζοντας τη δεξιότητα Φενγκ σούνφουσαν [Κιν.: fēngxùnfúshàn 风驯服扇] με βεντάλια καθηλώνοντας το κοινό με τη ροή της. Ο Σιφού Άντριου Μπάννερ παρουσίασε τη δεξιότητα Σαολίν Γιλού Ρουάν Τζιαν [Κιν.: Shàolín yīlù ruǎnjiàn 少林一路软剑] με ίσιο σπαθί διατηρώντας τον ενθουσιασμό του κοινού. Στη συνέχεια οι δασκάλες, Σταυρίδου Αλεξάνδρα και Αντάρη Κωνσταντίνα, παρουσίασαν ένα εξαιρετικό θέαμα δεξιοτήτων Σαολίν Κουνγκ Φου τόσο ατομικά όσο και ομαδικά ολοκληρώνοντας έτσι ένα πολύ όμορφο και εποικοδομητικό διήμερο για όλους όσους συμμετείχαν στην αποστολή του ΕΠΟΣ, σε αυτό το Φεστιβάλ.



Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου https://www.shaolin.org.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolin.org.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.