Η Δασκάλα  Παϊπάτη Χρυσή

Ημερ. Δημοσίευσης: 30/06/2021
Επιμέλεια: Γραφείο Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων «ΕΠΟΣ»

Η Δασκάλα  Παϊπάτη Χρυσή


Η Tζιάο Λιαν [Κιν.: jiàoliàn 教练] Παϊπάτη Χρυσή γεννήθηκε το 1991 στη Θεσσαλονίκη και είναι Επίσημα Διαπιστευμένη Δασκάλα του ΕΠΟΣ.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στην Ενάλια Αρχαιολογία του Πανεπιστημίου Southampton της Αγγλίας.

Σαν παιδί δοκίμασε να ασχοληθεί με διάφορα είδη άθλησης, όπως μπάσκετ και βόλεϊ. Ωστόσο, σύντομα κατάλαβε πως τίποτε από αυτά δεν την εξέφραζε κι έτσι στα εφηβικά της χρόνια ασχολήθηκε κυρίως με την μουσική. Η επιρροή της θείας της όμως ήταν έντονη, κι άρχισε να την ακολουθεί σε διάφορα σεμινάρια yoga, διαλογισμού και θεραπευτικών αναπαραστάσεων. Στους κύκλους αυτούς άκουσε για πρώτη φορά για το tai chi το οποίο της κέντρισε το ενδιαφέρον, κι έτσι οδηγήθηκε το 2011 στη σχολή Wushu Chen Long όπου παρέμεινε για πάνω από δύο χρόνια. Την χρονιά 2014-2015 που βρέθηκε στην Αγγλία για τις μεταπτυχιακές σπουδές της, έκανε περιστασιακά διαλογισμό στο Kadampa Meditation Centre του Southampton και yoga σε ένα ινδουιστικό τέμενος της περιοχής.

Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη έμαθε για τα μαθήματα Σαολίν Ρόου Τσουάν του Σιφού Βασιλόπουλου Ιωάννη - Σι Μιάο Γιουάν [κιν.: shìmiàoyuán 释妙原]. Εκεί οδηγήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από την αγάπη της για την εσωτερική καλλιέργεια και τις κινεζικές πολεμικές τέχνες. Τον Νοέμβριο του 2016 ο δάσκαλος της ίδρυσε υπό την αιγίδα του ΕΠΟΣ τον αθλητικό σύλλογο «Αληθινή Ατραπός», όπου τον ακολούθησε και συνεχίζει να τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

Με την αγάπη της για μάθηση και με την προτροπή και καθοδήγηση του δασκάλου της, ξεκίνησε το 2017 την ενασχόληση με το Πολιτισμό Σαολίν. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια μεταξύ άλλων του Δασκάλου Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓]. Η συνέπεια και η φλόγα της για το Σαολίν την ακολουθούν όχι μόνο εντός, αλλά κι εκτός σχολής. Έχει ακολουθήσει το δάσκαλο της κι έχει στηρίξει τη σχολή, συμμετέχοντας ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις και τα Φεστιβάλ όπου παρουσιάστηκε ο σύλλογος. Κατέκτησε, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και με την ομάδα επίδειξης, πολλές πρώτες θέσεις και χρυσά μετάλλια, σε μεγάλου κύρους φεστιβάλ πολεμικών τεχνών, όπως Ξυλόκαστρο, Νεμέα, Ναύπλιο, Θεσσαλονίκη, αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γουσού Κουνγκ Φου στην Αθήνα. Έχει δώσει το παρών στα πολιτιστικά Φεστιβάλ Σαολίν του ΕΠΟΣ όπου ανέβηκε στο βάθρο πολλές φορές.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2017, πιστοποιείται ως Βοηθός Εκπαιδεύτρια του Σαολίν Ρόου Τσουάν από το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν - E.Π.Τε.Πο.T. [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū⻓春 经开 国学 武道研究会] και την Ένωση Κοινωνικών και Αθλητικών Εκπαιδευτών του Τσανγκτσούν [Κιν.: Chángchūn Jīngkāi shèhuì tǐyù zhǐdǎoyuán xiéhuì ⻓春经开社会体育指导员协会] με Αριθμό Μητρώου: GR20171512047. Στις 24 Φεβρουαρίου 2019, έχοντας συμπληρώσει τα προαπαιτούμενα κριτήρια, τουλάχιστον 3 συνεχόμενα έτη σπουδών, παρακολούθηση των ημερίδων του ΕΠΟΣ σχετικά με την Κινέζικη Παραδοσιακή Ιατρική, προσωπική παρουσίαση του Ρόου Τσουάν σε δύο τουλάχιστον Φεστιβάλ Πανελλήνιας εμβέλειας, ενεργή συμμετοχή διδασκαλίας, κρίνεται άξια να φέρει τον Βαθμό Δασκάλου 3ου Επιπέδου στο Σαολίν Ρόου Τσουάν ΓκονΦα, πιστοποιείται επίσημα για επάρκεια διδασκαλίας στο Σαολίν Ρόου Τσουάν και εντάχθηκε, στο ενεργητικό διδακτικό προσωπικό του ΕΠΟΣ.

Τιμώντας την αλυσίδα διαδοχής του Δασκάλου Σι Γιαν Τζουό και των δασκάλων του, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Γενεαλογίας του ναού Σαολίν του Σονγκσάν, παίρνει το όνομα της 37ης Γενεάς, Σι Ti Χουά [Κιν.: Shì Tĭ Huā 释體花]. 

Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι βοηθός προπονητή - Τζουλί Τζάο Λιέν [Κιν.: Zhùlǐjiàoliàn 助理教練] του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

Την 1η Δεκεμβρίου 2020, της απονέμεται το Δίπλωμα και ο Βαθμός του 1ου Ντουάν, αναγνωρισμένου από το Ελληνικό Κράτος και την Ομοσπονδία Γου Σου - Κουνγκ Φου και στις 10 Ιουνίου του 2021 της απονέμεται το Δίπλωμα και ο Βαθμός του 2ου Ντουάν, με αύξοντα αριθμό: 0631.



Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου http://www.shaolin.org.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolin.org.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.