Η Δασκάλα Αντωνίου Ευσταθία

Ημερ. Δημοσίευσης: 20/12/2020
Επιμέλεια: Γραφείο Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων «ΕΠΟΣ»

Η δασκάλα Σι Μιάο Τσινγκ


Η Δασκάλα Αντωνίου Ευσταθία, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Μαίου του 1973 και είναι μία από τις Επίσημα Διαπιστευμένες Δασκάλες Πολεμικών Τεχνών του ΕΠΟΣ, με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία, Τσιν Να [κιν.: qínná 擒拿], Τσι Γκον [κιν.: qìgōng 气功], Μπα Ντουάν Τζιν [κιν.: bāduànjǐn 八段锦] και Τσαν Τσι Τζιαν [κιν.: chǎnqìjiàn 产气健] Ένοπλων και Άοπλων Φορμών του Πολιτισμού Σαολίν και κάτοχος του 6ου Σαολίν Ντουάν Ουέϊ Ανώτερου Επιπέδου.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1996 στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής των Τ.Ε.Ι Αθηνών κι εργάστηκε επί σειρά ετών με παιδιά μικρής ηλικίας, ενώ η ίδια είναι μητέρα 2 παιδιών.

Ακολουθεί τις Διδασκαλίες του Δάσκαλου Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓] από το 1986, με τον οποίο μετά από 13 χρόνια, τον Ιανουάριο του 1999 επισκέπτεται την Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών της Λούο Γιανγκ, τη Μοναδική επίσημη Ακαδημία του Σαολίν της επαρχίας, για να αξιολογηθεί και να λάβει επίσημα την άδεια να διδάξει Σαολίν Κουνγκ Φου.

Έτσι μετά από επιτυχημένες αξιολογήσεις, κρατική πιστοποίηση και επάρκεια η Σιφού Αντωνίου Ευσταθία γίνεται η πρώτη Ελληνίδα Δασκάλα του Σαολίν.

Tον Ιούνιο του 2010 επισκέπτεται το ναό Σαολίν, συνοδεύοντας το δάσκαλό της Σι Γιαν Τζουό, μαζί με την πρώτη ομάδα Ελλήνων δασκάλων του ΕΠΟΣ και λαμβάνει επίσημα την άδεια να διδάξει Σαολίν Κουνγκ Φου.

Το Σεπτέμβρη του 2012 συμμετείχε στο πρώτο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν στο Βερολίνο. Από το Νοέμβρη του 2013, είναι υπεύθυνη Διδασκαλίας στον Αθλητικό Σύλλογο Ηλιούπολης «ΑΝΕΜΟΣ».

Τον Ιούλιο του 2015 επισκέπτεται και πάλι τη Κίνα με το δάσκαλό της και την ομάδα Ελλήνων δασκάλων του ΕΠΟΣ, για να δώσει αξιολογήσεις στην Κρατική Λαϊκή Ακαδημία Γουσού της Λουογιάν, Τμήμα Πολεμικών Τεχνών του Σαολίν όπου μετά από επιτυχημένη αξιολόγηση, πιστοποιήθηκε επίσημα για επάρκεια διδασκαλίας εφ’ όλης της ύλης, ανώτερου επιπέδου δασκάλου-εκπαιδευτή και της απενεμήθει το Πτυχίο της με Αριθμό Πιστοποίησης: 20051015. Με την παραδοσιακή τελετή μέσα στον ναό Σαολίν γίνεται αποδεκτή σαν μαθήτρια του Σεβάσμιου Σι Γιουνγκ Σιν. Με τον Αρ. 01286801 εγγράφεται στο Μητρώο του Ναού Σαολίν, με το γενεαλογικό όνομα Σι Γιαν Γιουν [Κιν.: shìyányùn 释延运] και ανήκει πλέον στη 34η γενεά άμεσης διαδοχής του Σαολίν. Τιμώντας όμως την αλυσίδα διαδοχής του Δασκάλου της Σι Γιαν Τζουό, κρατά το όνομα Σι Μιάο Τσινγκ [Κιν.: shìmiào qīng 释妙清].

Την 23η Μαρτίου 2016, πιστοποιείται ως Δασκάλα του Σαολίν Τσουάν [Κιν.: Shàolínquán 少林拳] από το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν - E.Π.Τε.Πο.T. [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū长春 经开 国学 武道研究会] και την Ένωση Κοινωνικών και Αθλητικών Εκπαιδευτών του Τσανγκτσούν [Κιν.: Chángchūn Jīngkāi shèhuì tǐyù zhǐdǎoyuán xiéhuì 长春经开社会体育指导员协会] με Αριθμό Μητρώου: 201603230000.

Στις 29 Μαΐου, 2016 του απονέμεται Δίπλωμα 5ου Ντουάν, Αναγνωρισμένου από το Ελληνικό Κράτος και την Ομοσπονδία Γου Σου - Κουνγκ Φου.



Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου http://www.shaolin.org.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolin.org.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.