Ο Δάσκαλος Σταυράκος Μάριος

Ημερ. Δημοσίευσης: 21/12/2020
Επιμέλεια: Γραφείο Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων «ΕΠΟΣ»

Ο Δάσκαλος Σταυράκος Μάριος


Ο δάσκαλος Σταυράκος Μάριος, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976 και είναι Επίσημα Διαπιστευμένος Δάσκαλος του ΕΠΟΣ. Στα μέσα της παιδικής του ηλικίας, η οικογένειά του μετακόμισε στην Ανδραβίδα Ηλείας, όπου και αποφοίτησε από το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Αμαλιάδας, τομέας Γεωργοκτηνοτροφίας με εξειδίκευση στη φυτική παραγωγή, το 1993.

Από μικρή ηλικία είχε πάθος με τις κινέζικες πολεμικές τέχνες, όμως στο κλειστό επαρχιακό περιβάλλον της Ανδραβίδας, οι επιλογές ήταν ανύπαρκτες. Έτσι αρκέστηκε στη παρακολούθηση ταινιών Κουνγκ Φου. Σε ηλικία 15 ετών ασχολήθηκε με το Καράτε, όμως γρήγορα αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν αυτό που αναζητούσε, εγκαταλείποντας την προσπάθεια μετά από μερικούς μήνες.

Το 1996, όταν απολύθηκε από το στρατό, ξεκίνησε μαζί με τον αδελφικό του φίλο, Καπατσούλια Παναγιώτη, την αναζήτησή του για κάποια σχολή Κουνγκ Φου. Το μόνο όμως που βρήκε, ήταν ένας συντοπίτης του, που είχε επιστρέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ασκούνταν μαζί του στο Ουίνγκ Τσουν.

Το 1998, από διαφήμιση στην τοπική εφημερίδα «Πατρίδα», έμαθε για τη σχολή Σαολίν Κουνγκ Φου, στον Πύργο Ηλείας, του Δάσκαλου Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓], ιδρυτή του ΕΠΟΣ και επίσημο εκπρόσωπο του Σαολίν στην Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε και ακολουθεί έκτοτε.

Ο γαλήνιος χαρακτήρας του και η ήρεμη ιδιοσυγκρασία του, ταίριαζαν απόλυτα με το στυλ του Ρόου Τσουάν, το οποίο τον προσέλκυσε περισσότερο και στο οποίο έχει αφιερωθεί μέχρι σήμερα. Το Σεπτέμβριο του 2015, αναγνωρίζεται επισήμως ως Δάσκαλος του Σαολίν Ρόου Τσουάν [Κιν: Shàolín róuquán 少林柔拳] από το ΕΠΟΣ και τους Δασκάλους του και εντάσσεται στο ενεργητικό διδακτικό προσωπικό του Κέντρoυ Πολιτισμού Σαολίν Αμαλιάδας. Τιμώντας την αλυσίδα διαδοχής του Δασκάλου Σι Γιαν Τζουό, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Γενεαλογίας του ναού Σαολίν του Σονγκσάν, παίρνει το όνομα Σι Χαν Νιν [κιν.: shìhéngníng 释恒宁].

Την 23η Μαρτίου 2016, πιστοποιείται ως Εκπαιδευτής του Σαολίν Τσουάν [Κιν.: Shàolínquán 少林拳] από το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν - E.Π.Τε.Πο.T. [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū长春 经开 国学 武道研究会] και την Ένωση Κοινωνικών και Αθλητικών Εκπαιδευτών του Τσανγκτσούν [Κιν.: Chángchūn Jīngkāi shèhuì tǐyù zhǐdǎoyuán xiéhuì 长春经开社会体育指导员协会] με Αριθμό Μητρώου: 201603230005.

Την 29η Μαΐου, 2016, του απονέμεται ο βαθμός του 3ου Ντουάν της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γου Σου - Κουνγκ Φου, με Αρ. Μητρώου 332/2016.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 διευθύνει το Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν Αμαλιάδας, ενώ από την 11η Σεπτεμβρίου 2017 είναι ο Δάσκαλος του Κ.Σ. Κουνγκ Φου "Χρυσός Τίγρης".

Τον Ιούλιο του 2019 επισκέπτεται τη Κίνα με το δάσκαλό του και την ομάδα Ελλήνων δασκάλων του ΕΠΟΣ, για να δώσει αξιολογήσεις στην Κρατική Λαϊκή Ακαδημία Γουσού της Λουογιάν, Τμήμα Πολεμικών Τεχνών του Σαολίν όπου αξιολογήθηκε για πρώτη φορά από την επιτροπή, λαμβάνοντας αρίστη επίδοση και κρινόμενος Άξιος της επάρκειας διδασκαλίας, σε όλες τις κατηγορίες [μακριά και κοντά όπλα, εκτέλεση και τεχνική κατάρτιση παραδοσιακών δεξιοτήτων Σαολίν, τεχνικών μάχης, εξειδικευμένες γνώσεις].



Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου http://www.shaolin.org.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolin.org.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.